Ontdek de optimale temperaturen voor je dagelijkse gerechten. Van pasta tot gegrilde kaas: tover elke keer weer met gemak heerlijke gerechten op tafel en geniet elke dag van het plezier van stressvrij koken.
Ideaal voor het ontdooien van vlees, gevogelte en vis.
45°Ideale temperatuurinstelling
45°Temperatuurbereik gebaseerd op smaak
Kooktips
Leg het voedsel in de pan (vis: met de kant zonder vel naar beneden). Zet het deksel erop. Draai af en toe om. De ontdooitijd kan variëren.
Aanbevelingen
Kookgerei: bouillonpan of koekenpan met antiaanbaklaagVoorverwarmen: niet nodigIngrediënten: bevroren vlees, gevogelte of vis (max. 500 g), uit de verpakkingDeksel: nodigKeukengerei: spatel/draaier
Pasta
Ideaal om pasta te koken.
80°Ideale temperatuurinstelling
70°-100°Temperatuurbereik gebaseerd op smaak
Kooktips
De kookplaat brengt het water aan de kook en past dan het vermogen automatisch aan. Zo blijft het water zachtjes doorkoken en kun je de pasta in de pot doen. Voor dit recept gebruik je een bouillonpot die voor de helft tot 3/4 gevuld is met water. Doe zout en pasta pas in het water wanneer het kookt. Anders werkt het systeem niet naar behoren. Om energie te besparen, raden we aan de pot af te dekken met een deksel. De kookplaat geeft een melding zodra het kookpunt is bereikt. Dit is het juiste moment om zout en pasta toe te voegen.
OPMERKING: als je meer dan 4 l water wilt koken, raden we aan de boosterstand te gebruiken.<br />
Volg de instructies van de fabrikant voor de kooktijd. Stel indien nodig het vermogen bij om het water heviger of minder hevig te laten koken. Je kunt alleen kiezen tussen niveaus 10 tot en met 18. Houd er rekening mee dat water sneller overkookt als je het vermogen te hoog zet of als je de pot afdekt met een deksel.
Aanbevelingen
Kookgerei: kookpanVoorverwarmen: waterverwarmingsstapIngrediënten: vul de pan voor 1/2 tot 3/4 met water; voeg zout en pasta pas toe na kookmeldingDeksel: ja, alleen voor de waterverwarmingsstapKeukengerei: lepel en vergiet
Wentelteefjes
Ideaal voor het bereiden van je favoriete wentelteefjes.
150°Ideale temperatuurinstelling
140°- 180°Temperatuurbereik gebaseerd op smaak
Kooktips
Doop het brood in het mengsel van ei en melk. Gebruik een pan met antiaanbaklaag. De kookplaat geeft een melding wanneer je kookgerei voorverwarmd is. Doe de olie/boter en het brood in de pan zodra die is voorverwarmd. Gebruik vetten met een hoog rookpunt. Draai af en toe om. Pas de temperatuur aan voor de gewenste bruining.
Aanbevelingen
Kookgerei: koekenpanVoorverwarmen: nodigIngrediënten: vet met hoog rookpunt (geklaarde boter of zonnebloem-/arachideolie) en sneetjes brood gedrenkt in mengsel van ei en melkDeksel: optioneelKeukengerei: spatel of tang
Roerei
Ideaal voor het bereiden van roereieren.
150°Ideale temperatuurinstelling
130°-180°Temperatuurbereik gebaseerd op smaak
Kooktips
Klop de eieren los en voeg kruiden/melk toe. Gebruik een pan met antiaanbaklaag of vet een roestvrijstalen pan in. De kookplaat geeft een melding wanneer je kookgerei voorverwarmd is. Doe de olie of boter in de pan, gevolgd door de eieren. Roer voortdurend. Pas de temperatuur aan voor de gewenste romigheid.
Aanbevelingen
Kookgerei: koekenpan met antiaanbaklaagVoorverwarmen: nodigIngrediënten: vet met hoog rookpunt (geklaarde boter of zonnebloem-/arachideolie) en eieren (voor een romigere textuur voeg je melk of room toe)Deksel: niet nodigKeukengerei: lepel of spatel
Pizza/panini opwarmen
Ideaal voor het opwarmen van pizza of panini.
150° daarna verhogen naar 170°Ideale temperatuurinstelling
155°-185°Temperatuurbereik gebaseerd op smaak
Kooktips
Pizza: belegde kant omhoog, verwarmen tot het deeg knapperig is. Panini: beide kanten opnieuw opwarmen. Dek af om sneller op te warmen. Pas de temperatuur aan voor de gewenste bruining. Pizza: onderkant bakken. Panini: beide kanten bakken.
Aanbevelingen
Kookgerei: koekenpanVoorverwarmen: niet nodigIngrediënten: overgebleven pizzapunten (leg in de pan met de belegde kant naar boven) of paniniDeksel: aanbevolen voor sneller en gelijkmatiger opwarmenKeukengerei: spatel
Gegrilde kaas
Ideaal om je favoriete kaas te grillen.
180°Ideale temperatuurinstelling
150°-200°Temperatuurbereik gebaseerd op smaak
Kooktips
Wikkel kaas met een hoog vochtgehalte in aluminiumfolie. Leg de kaas op het voorverwarmde kookgerei (antiaanbaklaag aanbevolen). Draai af en toe om. Pas de temperatuur aan voor de gewenste bruining. De maximale temperatuur is 200°C, dus wees voorzichtig.
Aanbevelingen
Kookgerei: koekenpan met antiaanbaklaagVoorverwarmen: nodigIngrediënten: kaas met een hoog vochtgehalte (bijv. camembert) verpakt in aluminiumfolie, of kaas met een laag vochtgehalte (bijv. scamorza)Deksel: optioneelKeukengerei: spatel
Kippenschnitzels
Ideaal om zelfgemaakte of kant-en-klare kippenschnitzels te bakken.
180°Ideale temperatuurinstelling
150°-200°Temperatuurbereik gebaseerd op smaak
Kooktips
De kookplaat geeft een melding wanneer je kookgerei voorverwarmd is. Voeg na het voorverwarmen de olie/boter en de schnitzels toe. Gebruik vetten met een hoog rookpunt. Draai af en toe om. Pas de temperatuur aan voor de gewenste bruining. De maximale temperatuur is 200°C, dus wees voorzichtig.
Aanbevelingen
Kookgerei: koekenpanVoorverwarmen: nodigIngrediënten: vet met hoog rookpunt (geklaarde boter of zonnebloem-/arachideolie) en kippenschnitzelsDeksel: optioneelKeukengerei: spatel of draaier
Omelet
Ideaal voor het bereiden van je favoriete omelet.
180°Ideale temperatuurinstelling
150°-200°Temperatuurbereik gebaseerd op smaak
Kooktips
De kookplaat geeft een melding wanneer je kookgerei voorverwarmd is. Doe de olie/boter, eieren en ingrediënten in de pan zodra die is voorverwarmd. Vet een roestvrijstalen pan altijd in. Gebruik vetten met een hoog rookpunt. Dek de pan om af om de omelet sneller te laten garen. Pas de temperatuur aan. Vouw/draai om wanneer de omelet gebakken zijn. De maximale temperatuur is 200°C, dus wees voorzichtig.
Aanbevelingen
Kookgerei: koekenpan met antiaanbaklaagVoorverwarmen: nodigIngrediënten: vet met hoog rookpunt (geklaarde boter of zonnebloem-/arachideolie), eieren en andere ingrediëntenDeksel: optioneelKeukengerei: lepel of spatel
American pancakes
Ideaal om dikke pannenkoeken te bakken voor je ontbijt.
180°Ideale temperatuurinstelling
150°- 200°Temperatuurbereik gebaseerd op smaak
Kooktips
De kookplaat geeft een melding wanneer je kookgerei voorverwarmd is. Doe de olie/boter en het beslag in de pan zodra die is voorverwarmd. Vet een roestvrijstalen pan altijd in. Gebruik vetten met een hoog rookpunt. Draai om als er belletjes verschijnen. Pas de temperatuur aan voor de gewenste bruining. De maximale temperatuur is 200°C, dus wees voorzichtig.
Aanbevelingen
Kookgerei: koekenpan met antiaanbaklaagVoorverwarmen: nodigIngrediënten: vet met hoog rookpunt (geklaarde boter of zonnebloem-/arachideolie) en pannenkoekenbeslagDeksel: niet nodigKeukengerei: lepel, spatel
Gebakken aardappelen
Ideaal voor het bakken van aardappelen.
180°Ideale temperatuurinstelling
160°-200°Temperatuurbereik gebaseerd op smaak
Kooktips
Blancheer aardappelen om tijd te besparen. Snijd in blokjes, breng op smaak met olie, zout en kruiden en meng. Verwarm een pan met antiaanbaklaag, voeg olie/boter toe en vervolgens de aardappelen. Roer af en toe, zodat ze gelijkmatig bakken. Controleer de gaarheid met een vork. Pas de temperatuur wanneer nodig (max. 200°C).
Aanbevelingen
Kookgerei: koekenpan met antiaanbaklaagVoorverwarmen: nodigIngrediënten: vet met hoog rookpunt (geklaarde boter of zonnebloem-/arachideolie) en in blokjes gesneden aardappelen (vooraf blancheren voor snellere bereiding)Deksel: aanbevolenKeukengerei: lepel of spatel
Hash browns/rösti/latkes
Ideaal voor het bakken van hash browns/rösti/latkes.
180°Ideale temperatuurinstelling
160°-200°Temperatuurbereik gebaseerd op smaak
Kooktips
Blancheer de aardappelen voordat je ze raspt voor hash browns/rösti/latkes. De kookplaat geeft een melding wanneer je kookgerei voorverwarmd is. Doe 30 g olie/boter en het mengsel in de pan zodra die is voorverwarmd. Gebruik vetten met een hoog rookpunt. Draai af en toe om. Pas de temperatuur aan voor de gewenste bruining. De maximale temperatuur is 200°C, dus wees voorzichtig.
Aanbevelingen
Kookgerei: koekenpan met antiaanbaklaagVoorverwarmen: nodigIngrediënten: 30 g vet met hoog rookpunt (geklaarde boter of zonnebloem-/arachideolie) en hash browns/rösti/latkesDeksel: optioneelKeukengerei: spatel/draaier
Spek
Dit recept is ideaal voor het bereiden van spek voor je ontbijt of bij een hamburger.
180°Ideale temperatuurinstelling
150°-180°Temperatuurbereik gebaseerd op smaak
Kooktips
Leg het spek in de pan voordat je met het recept start. Gebruik geen deksel. Draai af en toe om. Pas de temperatuur aan voor de gewenste bruining. De maximale temperatuur is 180°C, dus wees voorzichtig.
Aanbevelingen
Kookgerei: grillpan of koekenpanVoorverwarmen: niet nodigIngrediënten: spek voor je ontbijt of bij je hamburgerDeksel: niet nodigKeukengerei: tang
Popcorn
Ideaal om popcorn te maken voor je filmavonden en feestjes met vrienden.
200°Ideale temperatuurinstelling
180°-200°Temperatuurbereik gebaseerd op smaak
Kooktips
Gebruik kookgerei waar minstens 3 l in kan. Voeg 3-4 el olie/boter en 100 g maïs toe. Dek af met een deksel (het liefst van glas). Het voorverwarmen kan een paar minuten duren. Klaar als er meer dan 3 seconden tussen de pofgeluiden zitten. De maximale temperatuur is 200°C, dus wees voorzichtig.
Aanbevelingen
Kookgerei: kookpan met een inhoud van minstens 3 lVoorverwarmen: niet nodigIngrediënten: 3-4 eetlepels olie of geklaarde boter en 100 g maïskorrelsDeksel: verplicht tot het einde van de bereidingKeukengerei: lepel
Piadina
Dit recept is ideaal voor het bereiden van vers piadinadeeg of het opwarmen van kant-en-klare piadina.
200°Ideale temperatuurinstelling
180°-200°Temperatuurbereik gebaseerd op smaak
Kooktips
De kookplaat geeft een melding wanneer je kookgerei voorverwarmd is. Voeg dan het piadinadeeg toe. Draai af en toe om. Pas de temperatuur aan voor de gewenste bruining. De maximale temperatuur is 200°C, dus wees voorzichtig.
Aanbevelingen
Kookgerei: koekenpanVoorverwarmen: nodigIngrediënten: vers piadinadeeg of kant-en-klare piadina, je favoriete ingrediënten voor piadinavullingDeksel: niet nodigKeukengerei: spatel
Pannenkoeken
Ideaal voor het bereiden van je favoriete pannenkoeken, zowel hartig als zoet.
200°Ideale temperatuurinstelling
180°-200°Temperatuurbereik gebaseerd op smaak
Kooktips
Gebruik een pan met antiaanbaklaag. De kookplaat geeft een melding wanneer je kookgerei voorverwarmd is. Doe de olie/boter en het beslag in de pan zodra die is voorverwarmd. Gebruik vetten met een hoog rookpunt. Gebruik een beslagspreider/spatel. Draai om als de pannenkoeken bruin zijn. Pas de temperatuur aan. De maximale temperatuur is 200°C, dus wees voorzichtig.
Aanbevelingen
Kookgerei: koekenpan met antiaanbaklaagVoorverwarmen: nodigIngrediënten: pannenkoekenbeslag, optioneel de pan invetten met vet met hoog rookpunt (geklaarde boter of zonnebloem-/arachideolie)Deksel: niet nodigKeukengerei: lepel, beslagspreider, spatel/draaier
Diepvriesgroenten
Ideaal voor het koken van diepvriesgroenten.
200°Ideale temperatuurinstelling
130°-200°Temperatuurbereik gebaseerd op smaak
Kooktips
Zet de kookplaat aan. Voeg zodra je pot of pan is voorverwarmd (je krijgt een melding) olie of boter toe, gevolgd door de ingrediënten.<br />
Voor optimale resultaten moet je het voedsel af en toe omroeren of omdraaien.
*Vet een roestvrijstalen pan altijd in om te voorkomen dat het voedsel blijft plakken.
Aanbevelingen
Kookgerei: koekenpanVoorverwarmen: nodigIngrediënten: vet met hoog rookpunt (geklaarde boter of zonnebloem-/arachideolie) en diepvriesgroentenDeksel: optioneelKeukengerei: lepel of spatel