Chocolademousse is zacht, romig, snel klaar en nog eens onweerstaanbaar lekker ook. Dit dessert van gesmolten chocolade en opgeklopt ei smelt in de mond dankzij de lichte textuur. Chocolademousse is eenvoudig in porties te verdelen en wordt nóg lekkerder met slagroom, vers fruit of chocoladeschilfers.
Vegetarisch
Ingrediënten
Pure chocolade
400 g
Eieren
8
Suiker
100 g
Vanillline
2 theelepels
Zout
Naar smaak
Slagroom
Naar smaak
Beschrijving
1.
Scheid de eidooiers en eiwitten in twee aparte kommen. Zet de eiwitten opzij voor de volgende stap. Doe suiker bij de eidooiers en klop tot een schuimig mengsel. Meng de vanilline erdoor en zet het mengsel opzij.
2.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout erbij. Zet opzij.
3.
Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kookpot. Zet de kookpot op een kookzone naar keuze en stel de temperatuur met HeatControl in op 45°C. Laat de chocolade volledig smelten terwijl je af en toe roert. Zet de kookplaat uit.
1.
2.
3.
4.
Giet de gesmolten chocolade bij het eidooiermengsel. Roer goed tot je een glad en homogeen mengsel overhoudt. Zorg dat de chocolade zeker nog warm is. Zo zijn de ingrediënten gemakkelijker te mengen.
5.
Schep de opgeklopte eiwitten bij het chocolademengsel. Meng voorzichtig tot de eiwitten volledig zijn opgenomen.
6.
Schep de mousse in kleine kommetjes of in één grote kom. Zet minstens 3 tot 4 uur in de koelkast. Zo krijgt de chocolademousse de juiste textuur en smaak.
4.
5.
6.
7.
Garneer voor het serveren eventueel met chocoladeschilfers of slagroom.