Gebakken paccheri met tomaten- en bechamelsaus

  • Link kopiëren
Gebakken paccheri met tomaten- en bechamelsaus main image
Moeilijkheid
Medium
Voorbereiding
20 Minuten
Kooktijd
60 Minuten
Porties
2 personen
Gebakken paccheri is een smaakvol en opvallend voorgerecht. De paccheri worden rechtop gezet, gevuld en overgoten met bechamelsaus, tomatensaus, mozzarella en kaas. Met eenvoudige ingrediënten krijg je een romig en onweerstaanbaar gerecht dat eenvoudig te bereiden is.
Gebakken paccheri met tomaten- en bechamelsaus ingredients
Omnivoor

Ingrediënten

  • Paccheri (lang) 200 g
  • Tomatensaus 300 g
  • Ajuin 1
  • Lookteentje 1
  • Mozzarella 200 g
  • Geraspte Parmigiano Reggiano 100 g
  • Extra vierge olijfolie Naar smaak
  • Zout Naar smaak
  • Peper Naar smaak
  • Verse basilicum Naar smaak
  • Melk 500 ml
  • Boter 50 g
  • 00-bloem 50 g
  • Nootmuskaat Naar smaak

Beschrijving

1. Snijd de ui en knoflook fijn. Zet opzij.
2. Plaats de pan op de gewenste kookzone (met HeatControl) en stel de temperatuur in op 150°C. Voeg zodra de pan is voorverwarmd 2-3 eetlepels olie en de fijngehakte knoflook en ui toe. Fruit zachtjes gedurende 2-3 minuten tot ze glazig worden.
3. Giet de tomatensaus erbij en kruid met zout en peper. Stel de temperatuur in op 120-140°C, afhankelijk van hoe intens je wilt laten sudderen. Laat de saus 15-20 minuten sudderen of tot de gewenste dikte. Voeg tegen het einde enkele verse basilicumblaadjes toe. Haal de saus van het vuur en houd warm.
1. Gebakken paccheri met tomaten- en bechamelsaus - step1
2. Gebakken paccheri met tomaten- en bechamelsaus - step2
3. Gebakken paccheri met tomaten- en bechamelsaus - step3
4. Stel de temperatuur in op 150°C. Voeg de boter toe en laat smelten.
5. Voeg de bloem toe en roer continu tot je een goudkleurige roux hebt.
6. Giet de melk langzaam erbij, voortdurend roerend om klontjes te voorkomen. Kook de bechamelsaus al roerend tot ze dikker wordt. Kruid naar smaak met zout, peper en nootmuskaat. Neem de pan van het vuur zodra de saus klaar is en zet opzij.
4. Gebakken paccheri met tomaten- en bechamelsaus - step4
5. Gebakken paccheri met tomaten- en bechamelsaus - step5
6. Gebakken paccheri met tomaten- en bechamelsaus - step6
7. Kook de paccheri in een grote pan met gezouten water en giet ze een paar minuten voor het einde van de aangegeven kooktijd af omdat ze in de oven verder garen. Besprenkel met olie om plakken te voorkomen en zet opzij. Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes. Verwarm de oven voor op 180°C.
8. Giet wat bechamelsaus op de bodem van een ovenschaal. Zet de paccheri rechtop in de schaal en vul elke pasta met wat tomatensaus en een blokje mozzarella.
9. Bedek de paccheri met de resterende bechamel- en tomatensaus en bestrooi royaal met geraspte Parmezaanse kaas.
7. Gebakken paccheri met tomaten- en bechamelsaus - step7
8. Gebakken paccheri met tomaten- en bechamelsaus - step8
9. Gebakken paccheri met tomaten- en bechamelsaus - step9
10. Bak in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende 25-30 minuten tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
11. Laat de paccheri-taart een paar minuten rusten voordat je hem serveert. Garneer met verse basilicumblaadjes.
10. Gebakken paccheri met tomaten- en bechamelsaus - step10
11. Gebakken paccheri met tomaten- en bechamelsaus - step11
Gerelateerde recepten