Kaiserschmarrn is een favoriet van veel Oostenrijkers. Deze zoete, luchtige pannenkoek wordt in hapklare stukjes gescheurd, gekaramelliseerd en tot slot geserveerd met poedersuiker, vruchtenconfituur of appelmoes. Een zoet en traditioneel gerecht dat troost biedt – ideaal als dessert of bij het ontbijt.
Vegetarisch
Ingrediënten
Eieren
4
Melk
250 ml
00-bloem
150 g
Suiker
50 g
Boter
50 g
Poedersuiker
Naar smaak
Rozijnen
Naar smaak
Beschrijving
1.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
2.
Klop in een kom de eierdooiers en de suiker tot een schuimig mengsel.
3.
Voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem en de melk toe aan het mengsel.
1.
2.
3.
4.
Klop in een andere kom de eiwitten stijf.
5.
Meng de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag.
6.
Zet de pan (bij voorkeur met antiaanbaklaag) op een kookzone naar keuze en stel de temperatuur met HeatControl in op 150 tot 180°C. Voeg zodra de pan is voorverwarmd de boter toe en laat smelten.
4.
5.
6.
7.
Giet het beslag in de pan. Verdeel na 5 minuten de rozijnen gelijkmatig over de pannenkoek. Laat nog 5 minuten garen, tot de onderkant goudbruin is.
8.
Scheur de pannenkoek met een spatel in kleinere stukken.
9.
Voeg eventueel boter en poedersuiker toe en roer om, zodat de stukjes pannenkoek makkelijker karamelliseren.
7.
8.
9.
10.
Blijf de stukjes omroeren tot ze aan alle kanten goudbruin zijn en gaar vanbinnen. Zet de kookplaat uit.
11.
Serveer de Kaiserschmarrn warm, met wat poedersuiker erover en eventueel met confituur erbij.