Havermoutkoekjes

Voorbereiding
15 min

Koken
7 min

Perfect voor bij een kopje koffie of thee en als tussendoortje, Havermoutkoekjes zijn een traktatie voor iedereen.

Ingrediënten

  • 1 koffielepel room
  • 55 g bloem
  • 50 g boter of margarine
  • 25 g havermout
  • 3-4 koffielepels stroop
  • - bakpapier
  • 65 g suiker
  • 1 snufje bakpoeder

Beschrijving

Stap 1.Smelt de boter in een afgedekte microgolfovenbestendige schaal op 350 W gedurende 1½ tot 2 minuten. Voeg de overige ingrediënten toe en roer voorzichtig, totdat er glad mengsel ontstaat.

Stap 2.Knip 3 cirkels uit een vel bakpapier, met dezelfde diameter als de Crispplaat.

Stap 3.Verdeel het mengsel in 3 gelijke porties en maak 6 ballen per portie. Leg het bakpapier op de Crispplaat en verdeel de 6 ballen hierop. Bak met de Crispfunctie gedurende 3-4 minuten, tot de koekjes een lichtbruine kleur krijgen.

Stap 4.Verwijder het papier met de koekjes uit de Crispplaat en laat ze afkoelen op een vlakke ondergrond.

Stap 5.Herhaal dit voor de tweede en derde serie koekjes op dezelfde manier, maar verminder de baktijd met 1 minuut.

Voeg nog een product toe om te vergelijken

Vergelijk ( Producten)

Voeg nog een product toe om te vergelijken


-->