Uiensoep

Voorbereiding
15 min

Koken
12 min

Een lekker en goed uitgebalanceerd voorgerecht, perfect om bij op te warmen in de winter. Een klassieker uit de Franse keuken.

Ingrediënten

  • 1 snufje zout
  • 200 g ui
  • 30 g boter of margarine
  • 1 blad laurier
  • 500 ml bouillon
  • 40 g parmezaanse kaas
  • 1 snufje peper

Beschrijving

Stap 1.Schil de ui in dunne ringen. Doe ze in een microgolfovenbestendige schaal met een beetje boter. Dek af en bak op 750 W gedurende 5-6 minuten.

Stap 2.Voeg de bouillon en laurier toe en kook gedurende 5-6 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Stap 3.Verdeel de soep over 2 soepkommen en bestrooi met 40 g geraspte Parmezaanse kaas.

Stap 4.Plaats de soepkommen in de microgolfoven op de grillfunctie tot de kaas gesmolten is en de bovenlaag een goudbruine kleur krijgt.

Stap 5.Tip: serveer met twee sneetjes brood per persoon.

Voeg nog een product toe om te vergelijken

Vergelijk ( Producten)

Voeg nog een product toe om te vergelijken


-->