Enkele instructies die moeten worden gerespecteerd voor een perfecte voedselhygiëne.

Raadpleeg altijd de gebruiksaanwijzing van het apparaat en in het bijzonder de onderhoudsadviezen. Maak de binnenkant van de koelkast regelmatig schoon met een mild reinigingsmiddel zonder oxiderende werking voor de metalen onderdelen en spoel daarna af met water en citroensap, water en witte azijn of een desinfecterend middel dat geschikt is voor koelkasten. Was uw handen voordat u de voedingswaren aanraakt en ook meerdere keren tijdens de bereiding van de maaltijd als u verschillende producten gebruikt. Was uw handen natuurlijk ook wanneer u gaat eten, zoals vereist door de hygiënevoorschriften. Gebruik keukengerei dat u eerder gebruikte (bijv. houten lepels, snijplanken) niet opnieuw zonder het eerst grondig te reinigen. Vergeet ook niet om uw voedingswaren goed af te dekken als u ze in de koelkast zet. Hierdoor vermijdt u elke vermenging van geuren en uitdroging van het voedsel.