Thuis lezen en naar muziek luisteren: kostbare tijd voor jezelf

Artikel in: Me time - mei 2022
  • Link kopiëren
Man leest boek
Gerelateerde technologie:
Vaatwassers: NaturalDry technologie
Ontdek meer

Leestijd: 3 minuten

Thuis is ook de ideale ruimte om de geest te voeden met leuke activiteiten zoals naar muziek luisteren en lezen. Lees je dagelijks al een boek of luister je elke dag al naar muziek? Of besteed je hier nog geen tijd aan? We geven je alvast enkele goede redenen om het te (blijven) doen: het is de zeker moeite waard!

Waarom zijn lezen en naar muziek luisteren ideaal om thuis te ontspannen?

Tijd voor jezelf nemen is zo belangrijk, al lijkt het soms een onmogelijke opdracht om echt de knop om te draaien en te genieten van je huis. Maar lezen en naar muziek luisteren kan je helpen om op een prettige en soms zelfs verrassende manier tot rust te komen. Hoe?
Om te beginnen, voegen deze activiteiten een vleugje energie, exotisme en verwondering toe aan de ogenblikken waarop we thuis ontspannen. Daarnaast brengen ze ons in contact met het meest authentieke en diepste deel van onszelf. 
Jazeker, muziek en boeken hebben een dubbele kracht: ze geven het leven van alledag een opgewekte lichtheid, waardoor het schittert met een nieuw, bijzonder bewustzijn. 

Laten we eens kijken waarom naar muziek luisteren en lezen belangrijk zijn voor je dagelijkse routine.

Lezen en naar muziek luisteren zijn ideaal om stress te verlichten

Zowel naar muziek luisteren als lezen doet veel stress wegvloeien. Als je een halfuurtje naar je favoriete muziek luistert of in een goed boek wegduikt, zal je stressniveau snel zakken. Neem daarom als je thuiskomt even de tijd om te ontspannen en je batterijen op te laden door naar je lievelingsbands te luisteren. Voor je het weet sta je weer te popelen om een geweldig avondmaal te bereiden. En na het eten, terwijl je wacht tot de vaatwasser klaar is? 
Geniet van een goed boek. Het zal je helpen te ontspannen en je zult goed in slaap vallen wanneer het bedtijd is.  

Lezen en naar muziek luisteren zetten aan tot empathie en zelfreflectie

Lezen, en zeker fictie, helpt ons om empathischer te worden (het welbekende vermogen om jezelf in andermans schoenen te verplaatsen). Het is ook een geweldige manier om in onszelf te leren kijken en onszelf beter te leren kennen
Luisteren naar de liedjes van begaafde singer-songwriters, artiesten en bands helpt ook bij introspectie. 

Heb je ooit een roman gelezen of naar de tekst van een liedje geluisterd en gedacht: “Hé, heeft hij het nu echt over mij?”

Dat klopt: in fictie en liedjes vallen ons soms verhalen, personages en zinnen op waarin we onszelf herkennen, die ons inspireren en die ons zelfs helpen om serener door het leven te gaan, net als de beroemdste handboeken voor persoonlijke groei.
Dus, maak het je heerlijk knus op de sofa, zet je koptelefoon op of verdiep je in een verhaal. Wie weet doet het je geweldig goed! 

Lezen en naar muziek luisteren geven ons een gevoel van vrijheid en wekken onze zin voor verkenning

Als je iets kiest om naar te luisteren of om te lezen, kun je jezelf helemaal overgeven aan wat jij leuk vindt en wat er op dat moment in je opkomt. Je hoeft niemand anders te behagen. 
Het maakt niet uit of je oude favorieten, zoals boeken of albums uit je jeugd, opnieuw wilt ontdekken of je daarentegen compleet nieuwe literaire genres en muziekstijlen wilt verkennen. 

Er kan zelfs onverwachts een vonk overslaan.

Als je bijvoorbeeld niet zo van poëzie houdt, kan het zijn dat een Japanse haiku je toch nog raakt. Of misschien ga je als rockliefhebber helemaal op in de zwoele charmes van bossanova en jazz. (Tip: wil je deze klanken in je opnemen? Speel ze dan op de achtergrond terwijl je kookt – ze zijn geweldig voor creatieve momenten in de keuken!)

 

Boeken en muziek zijn onschatbare bondgenoten om 'het stof van ons dagelijkse leven af te schudden'. Ze openen nieuwe horizonten zonder dat je de woonkamer uit hoeft. 
En zijn fysieke voorwerpen je ding? Dan worden je boeken en albums uiteindelijk een onlosmakelijk deel van je interieur, wat je huis nog comfortabeler en unieker maakt.

 

Ben je klaar om de heerlijke touch van muziek en boeken toe te voegen aan de momenten die je aan jezelf wilt wijden?

 

Kijk je er ook al naar uit om je me-time op te vrolijken met die wonderlijke toets van muziek en boeken?

Welkom bij Whirlpool, waar welzijn thuis begint

Gerelateerde technologie:
Vaatwassers: NaturalDry technologie
Met de NaturalDry technologie kun je zonder gestoord te worden genieten van je favoriete boek of liedje. Dankzij dit systeem gaat de deur van de vaatwasser namelijk automatisch open aan het einde van het programma, waardoor je vaat beter droogt – gewoon met de kracht van de natuurlijke lucht.
Ontdek meer
Gerelateerde technologie:
Vaatwassers: NaturalDry technologie
Met de NaturalDry technologie kun je zonder gestoord te worden genieten van je favoriete boek of liedje. Dankzij dit systeem gaat de deur van de vaatwasser namelijk automatisch open aan het einde van het programma, waardoor je vaat beter droogt – gewoon met de kracht van de natuurlijke lucht.
Ontdek meer