Gevulde focaccia met snijbiet

  • Link kopiëren
Gevulde focaccia met snijbiet main image
Moeilijkheid
Medium
Voorbereiding
90 Minuten
Kooktijd
120 Minuten
Porties
4 personen
Gevulde focaccia met snijbiet is een rustieke Italiaanse specialiteit die bij elke gelegenheid past. In het zachte, luchtige deeg zit een hartige vulling van gebakken snijbiet en kaas. Een klassieker met subtiele, authentieke smaken die perfect is als voorgerecht, hoofdgerecht of snack.
Gevulde focaccia met snijbiet ingredients
Vegetarisch

Ingrediënten

  • 00-bloem 300 g
  • Water 180 ml
  • Suiker 1 theelepel
  • Zout Naar smaak
  • Peper Naar smaak
  • Extra vierge olijfolie Naar smaak
  • Verse gist 20 g
  • Snijbiet 300 g
  • Gerookte scamorza 200 g
  • Knoflookteentje 2

Beschrijving

1. Los in een kom de droge gist en de suiker op in warm water. Laat 5 tot 10 minuten rusten, tot het oppervlak schuimig wordt.
2. Doe de bloem en wat zout in een kom. Voeg de extra vierge olijfolie toe en begin te kneden. Giet het mengsel van gist en suiker erbij. Blijf kneden tot je een glad en elastisch deeg overhoudt.
3. Dek de kom af met een vochtige keukenhanddoek of plasticfolie. Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek, of tot het in omvang verdubbeld is.
1. Gevulde focaccia met snijbiet - step1
2. Gevulde focaccia met snijbiet - step2
3. Gevulde focaccia met snijbiet - step3
4. Verdeel het deeg zodra het gerezen is in twee gelijke delen. Rol elk deel op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot twee schijven van ongeveer 0,5 cm dik.
5. Was de snijbiet en snijd in reepjes. Zet opzij.
6. Snijd de gerookte scamorza in dunne plakjes. Zet opzij.
4. Gevulde focaccia met snijbiet - step4
5. Gevulde focaccia met snijbiet - step5
6. Gevulde focaccia met snijbiet - step6
7. Zet de pan op een kookzone naar keuze en stel de temperatuur in op 180°C met HeatControl. Voeg zodra de pan is voorverwarmd de olijfolie en de knoflookteentjes toe.
8. Voeg de snijbiet toe en laat 8 tot 12 minuten garen. Breng de zachte snijbiet op smaak met peper en zout. Verwijder de knoflookteentjes zodra de snijbiet gaar is. Schep de snijbiet uit de pan en zet opzij.
9. Leg de eerste deegschijf in de hete pan. Verdeel de snijbiet en de gerookte scamorza er gelijkmatig over. Leg de tweede deegschijf over de vulling en zorg dat alle randen goed afgesloten zijn. Zet een deksel op de pan en bak de ene kant 8 tot 10 minuten, tot de onderkant goudbruin is.
7. Gevulde focaccia met snijbiet - step7
8. Gevulde focaccia met snijbiet - step8
9. Gevulde focaccia met snijbiet - step9
10. Draai de focaccia om met behulp van een bord of het deksel en bak nog eens 8 tot 10 minuten. Zet de kookplaat uit zodra de focaccia gaar is.
11. Focaccia smaakt het lekkerst warm geserveerd.
10. Gevulde focaccia met snijbiet - step10
11. Gevulde focaccia met snijbiet - step11
Gerelateerde recepten