Whirlpool ontwikkelt voortdurend duurzame en milieuvriendelijke producten en technologieën die het leven in huis verbeteren.

Whirlpool verbetert het dagelijkse leven in huis op een duurzame manier

Bij Whirlpool streven we naar een betere levenskwaliteit thuis. Onze 6TH SENSE technologie garandeert dan ook een intuïtieve en moeiteloze beleving, met een minimaal verbruik van waardevolle hulpbronnen. Whirlpool zet zich in voor ons welzijn én dat van de planeet. Zo ontwikkelen we innovatieve technologieën die energie, water en tijd besparen en die zorgen voor gezondere leefruimtes met minder stressfactoren.

Whirlpool technologieën die helpen grondstoffen te besparen en onze planeet te beschermen

De wasmachines en vaatwassers van Whirlpool passen hun energie- en waterverbruik automatisch aan.

6TH SENSE technologie

Intuïtieve intelligentie. Geavanceerde prestaties.

De 6TH SENSE technologie van Whirlpool maakt gebruik van slimme sensoren, waardoor je apparaat vanzelf de juiste instellingen kiest.

Dankzij onze intuïtieve functies passen onze wasmachines en vaatwassers hun energie- en waterverbruik automatisch aan. Ze verminderen temperatuurschommelingen in je koelkast en diepvriezer of passen het wasmiddelverbruik van je wasmachine aan. Allemaal om je leven te verbeteren op een duurzame manier.
Dankzij hun geavanceerde technologie verbruiken de nieuwe Whirlpool Supreme Silence wasmachines het strikte minimum aan water.

Waterbesparende technologie

Geavanceerde technologie zorgt voor betere wasprestaties

De nieuwe Whirlpool Supreme Silence wasmachines verbruiken het strikte minimum aan water en garanderen buitengewone besparingen. De machines stemmen het waterverbruik op de hoeveelheid wasgoed af en het gladde spuitstuk bovenaan sproeit het water rechtstreeks op de kleding. Deze geavanceerde technologie verbetert de wasprestaties en zorgt voor meer efficiëntie.
*Getest op de programma's volle belading van 45 min., Katoen, Gemengde was en ECO 40-60, met of zonder WaterSave en 6TH SENSE.
De AutoDose technologie bespaart wasmiddel bij elke wasbeurt.

AutoDose

Bespaar wasmiddel met AutoDose

Wasmiddel besparen bij elke wasbeurt is belangrijk – voor jou, voor je kleding én voor de planeet.
Daarom is de nieuwe Whirlpool wasmachine uitgerust met AutoDose. Dit automatische systeem doseert precies de juiste hoeveelheid wasmiddel en voorkomt zo dat vezels slijten door overmatig wasmiddelgebruik. Een moeiteloze ervaring voor maximaal 26 wasbeurten.*
Vul de lade één keer met wasmiddel en wasverzachter en laat het AutoDose-systeem de rest doen, zodat jij tijd kunt besteden aan wat echt belangrijk is.
*Bij gebruik van een compartiment voor vloeibaar wasmiddel met een trommelbelading van 5 kg (voorgeschreven belading katoen volgens de norm IEC 60456) en een wasmiddelconcentratie van 4x (Mid 20 < ml < 35).
NaturalDry is een systeem dat ontworpen is om de vaat gelijkmatig te drogen met behulp van een natuurlijke luchtstroom.

NaturalDry technologie

Maximale efficiëntie en veiligheid gegarandeerd

Tot 70% betere resultaten. Tot 15% lager energieverbruik.*

NaturalDry is een automatisch deuropeningssysteem dat ontworpen is om de vaat gelijkmatig te drogen met behulp van een natuurlijke luchtstroom. De deur opent automatisch en veilig wanneer de temperatuur in de machine aanzienlijk is gedaald, waardoor natuurlijke lucht de vaatwasser binnenkomt en alle vaat met uitzonderlijke resultaten en aanzienlijke energiebesparingen wordt gedroogd.
*Op basis van de gemiddelde droogprestaties en het bijbehorende energieverbruik van een Whirlpool inbouwvaatwasser met twee rekken en NaturalDry voor een gecombineerde belading van plastic, glas, staal en porselein, in vergelijking met dezelfde inbouwvaatwasser van Whirlpool zonder NaturalDry. De droogresultaten kunnen variëren afhankelijk van het type vaatwasser en de belading.
Whirlpool inductiekookplaat i100 met CleanProtect technologie

CleanProtect™

Reinig je kookplaat én bescherm de planeet

Onze CleanProtect™ technologie omvat een flinterdunne coating die het oppervlak van de i100 inductiekookplaat beschermt. Zo maak je de kookplaat schoon met alleen water en bespaar je tot wel zes flessen ontvetter.*
*Besparing berekend over een periode van één jaar, indien acht keer per week 11,4 ml (wat overeenkomt met zes verstuivingen) van een standaard ontvettingsmiddel gebruikt wordt (inhoud fles: 750 ml).

Ontdek hoeveel water en energie je kunt besparen

De huishoudapparaten van Whirlpool met 6TH SENSE technologie passen zich aan de behoeften van de consument aan, zorgen voor een moeiteloze gebruikerservaring en beschermen de planeet en haar natuurlijke hulpbronnen. Ze bieden niet alleen een intuïtieve bediening en topprestaties, maar gaan ook voedselverspilling tegen en verminderen je verbruik van water, energie en chemische producten.

Het is tijd om over te schakelen naar de spaarstand met Whirlpool!

Dankzij de 6TH SENSE technologie bespaar je geld en bescherm je de planeet. Perfecte resultaten met minder energie en water bij elke wasbeurt: duurzaam zijn en het milieu beschermen was nog nooit zo eenvoudig.

In 2022 kreeg Whirlpool van EcoVadis een gouden medaille voor zijn duurzame inspanningen

EcoVadis, het internationale ratingbureau dat de prestaties van bedrijven en hun toeleveringsketens beoordeelt op het gebied van milieu, maatschappelijke aspecten en ethische thema’s, heeft Whirlpool EMEA een gouden medaille toegekend voor zijn score in de EcoVadis Sustainability Rating 2022.

Met deze gouden medaille prijkt Whirlpool in de top 5% van de wereldwijd beoordeelde bedrijven. De onderscheiding is bovendien een erkenning van onze jarenlange inzet voor milieu, duurzaamheid en mvo.