Gegrilde inktvis

  • Link kopiëren
Gegrilde inktvis main image
Moeilijkheid
Medium
Voorbereiding
10 Minuten
Kooktijd
60 Minuten
Porties
4 personen
Gegrilde inktvis is een mediterrane delicatesse met een zachte en rokerige smaak. Nadat de inktvis traag gegaard is om hem malser te maken, bestrijk je hem tijdens het grillen met paprikasaus, voor een overheerlijke kruidige toets. Geserveerd met citroenzeste, verse kruiden en romige aardappelpuree is dit een smakelijk en hartverwarmend gerecht dat bij elke gelegenheid past.
Gegrilde inktvis ingredients
Glutenvrij
Omnivoor

Ingrediënten

  • Verse inktvis 1 (ongeveer 1 kg)
  • Ui 1
  • Wortel 1
  • Selderijstengel 1
  • Laurierblaadjes 2
  • Citroen 1
  • Aardappelen 400 g
  • Knoflookteentje 1
  • Extra vierge olijfolie Naar smaak
  • Peterselie Naar smaak
  • Zout Naar smaak
  • Peper Naar smaak
  • Paprika Naar smaak

Beschrijving

1. Maak de verse inktvis schoon onder stromend water en verwijder de bek en ogen. Vul een grote kookpot met water en voeg ui, wortel, aardappelen, selderij en laurierblaadjes toe. Zet de boosterstand aan en breng het water aan de kook. Dompel de inktvis vervolgens drie keer onder, terwijl je hem bij de kop vasthoudt. Op die manier krullen de tentakels om.
2. Stel het vermogensniveau op 15 in. Laat de inktvis ongeveer 40 minuten koken of tot hij mals is.
3. Laat de inktvis uitlekken en even afkoelen. Stamp ondertussen de gekookte aardappelen tot een gladde puree. Zet opzij.
1. Gegrilde inktvis - step1
2. Gegrilde inktvis - step2
3. Gegrilde inktvis - step3
4. Snijd de inktvis in stukken en scheid de tentakels. Maak in een kom de marinade door olijfolie, paprikapoeder, gehakte knoflook, citroensap, zout en peper te mengen.
5. Zet een pot op een kookzone naar keuze en stel de temperatuur met HeatControl in op 200°C. Voeg zodra de pot is voorverwarmd een eetlepel marinade en de inktvis toe. Bak de stukjes inktvis ongeveer 2 minuten per kant, tot ze mooi bruin en licht krokant zijn aan de randen.
6. Bestrijk de inktvis tijdens het bakken met de paprikamarinade en breng op smaak met extra zout en peper. Als de bereiding klaar is, schakel je de kookplaat uit.
4. Gegrilde inktvis - step4
5. Gegrilde inktvis - step5
6. Gegrilde inktvis - step6
7. Leg de inktvis op een serveerschotel, garneer met gehakte verse peterselie en schijfjes citroen, en serveer met de romige aardappelpuree.
7. Gegrilde inktvis - step7
Gerelateerde recepten