Groenteratatouille

Voorbereiding
25 min

Koken
16 min

Een bijgerecht van verse groenten die zijn oorsprong in de Provençaalse keuken heeft.

Ingrediënten

  • 1 snufje zout
  • 150 g ui
  • - tijm
  • 300-400 g  aubergines of courgettes
  • 300 g paprika's
  • 200 g tomaten in blik
  • 1 blad laurier
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 snufje peper

Beschrijving

Stap 1.Schil en snijd de uien, hak de knoflook en doe alles in een 2-liter microgolfovenbestendige schaal met olie. Dek deze af en kook op 750 W gedurende 3 minuten.

Stap 2.Was de groenten en snijd de aubergines of courgettes. Snijd de paprika in reepjes en voeg deze toe aan de schaal. Voeg het laurierblad toe en meng goed om de smaken te combineren. Dek af en blijf koken gedurende 5 minuten op 750 W.

Stap 3.Voeg de tomatenblokjes toe en kook nog eens gedurende 5-8 minuten. Voeg de tijm, zout en peper toe en roer goed. Tip: als u van kruidig houdt, voeg dan chili en eventueel een paar stukjes chorizo toe.

Voeg nog een product toe om te vergelijken

Vergelijk ( Producten)

Voeg nog een product toe om te vergelijken


-->